Лектори

За инструктора

Маргарита Наумова е добре познат експерт в областта на SQL Server и сред най-авторитетните в Европа и в света. Тя е една от малкото носители на престижния сертификат Microsoft Certified Master, който доказва дълбоките й познания в сферата на SQL Server. Това постижение я нарежда сред топ 100 експертите в света в областта на SQL Server. От октомври 2000 г. е Microsoft Certified Trainer, а от юли 2011 за 4-та поредна година е удостоена от Майкрософт с признанието Microsoft Most Valuable Professional (MVP) в областта на SQL Server.

Маги има близо 15 години опит с базите от данни и SQL Server,който включва дизайн и имплементация на решения в България,UK, Финландия, Германия, Швеция, Норвегия, Дания и др. Тя работи в областта на SQL Server Performance tuning, където има множество успешни проекти, както и в проектиране на High Availability and Disaster Recovery решения и др.

Маги Наумова е лидер и основател на българската група на потребителите на SQL Server “Let’s SQL Together!”. Тя е редовен презентатор и търсен лектор на конференции в Европа и България. Нейните зали на събития като MS Indeed, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally обикновено са пълни.

От 4 години Маги Наумова работи като управляващ партньор и главен SQL Server архитект в създадената от нея консултантска компания Инспирит. Маги е създател и автор на програмата за професионално обучение SQL Master Academy, в която вече 4-та година се обучават експерти в областта на SQL Server и намират своята мотивация и нови знания да продължат напред.

В малкото си свободното време Маги ходи в планината, кара ски или играе с прекрасната си малка дъщеря. Семейството е нейната слабост и тя обожава споделените часове навън. Обича също да рисува и да се занимава с вътрешен дизайн.

Profile links:

http://blogs.technet.com/magi
www.maginaumova.com

 

Професионални събития и опит:

 

 • 10+ години опит в MS SQL Server
 • Всички възможни сертификати в областта на SQL Server вкл и най-високото ниво Microsoft Certified Master
 • 60+ SQL Server и BI проекти в България, UK, Финландия, Германия и други европейски страни
 • 800+ обучени професионалисти от 2000 година до днес
 • Лидер и създател на българската група на потребителите на SQL Server
 • Лектор на повече от 100 събития в България и Европа
 • 6 години (1995-2001) асистент по бази от данни във Варненски Икономически Университет
 • Microsoft Certified Trainer от 1999,  SQL Server Trainer и консултант в български Microsoft Certified Partners for Learning Solutions BORA Systems (2000-2003), CTEC (2003-2005), ITCE (2005-2006)
 • 5 години (2006 – 2010) Старши консултант в Microsoft България (Microsoft Consulting Services Department), член на Microsoft Services Worldwide Technical Leadership Team – екип от най-добрите технически лидери в Microsoft Services в света.
 • Best Presenter Award за няколко конференции вкл SQL Saturday, MS Days, MS Indeed
 • Best Performer of the Microsoft Subsidiary за FY08

 

Links

 

Нагоре