Политика за отказ от обучение

При отказ на участие 7 работни дни преди курс, участникът плаща 100% от сумата на обучението.

Защо да изберете SQL Master Academy за вашето професионално обучение?

 

От 2009 г. SQL Master Academy успешно обучава ИТ специалисти от България и Европа. Над 1200 са професионалистите, преминали при нас курсове и тренинги в областта на SQL Server администрация, разработка и дизайн на бази от данни, оптимизация на производителността и BI решения.

Вижте отзивите на преминали обучения в SQL Master Academy.

Програмата на SQL Master Academy се състои от специализирани 2, 3 и 5-дневни курсове, покриващи основните теми, свързани с SQL Server, Business Intelligence и Database Design. Учебният дизайн на модулите за обучение и съдържанието на курсовете са тествани и доказали на практика своето високо качество и работна приложимост. Основни акценти в тях са добрата теоретична подготовка и богатия практически тренинг.

SQL Master Academy е изцяло проектирана с мисълта да подпомогне, както вашето кариерното ви развитие, така и ежедневната ви работа като специалист в областта на SQL Server. Програмата излиза от стандартните рамки на широко предлаганите Microsoft Official Curriculum курсове, като набляга на темите, които се оказват реално най-значими в практиката и включва в себе си богат набор от:

 • Практически съвети
 • Q & A секции
 • Най-добри практики
 • Примери от реални сценарии
 • Непубликувани техники за решаване на специфични проблеми.

Главната цел на обученията в SQL Master Academy е разбирането на концепциите, усвояване на идеологията и овладяването на архитектурата на продуктите така, че да можете сами и успешно да се справяте с ежедневните предизвикателства в професионалната си работа.

Основен акцент в курсовете на SQL Master Academy се поставя върху практическите задачи и симулации на реални сценарии, което е най-добрия и ефикасен подход за професионална подготовка на специалистите. Дори и нашите онлайн обучения предлагат достатъчно голям набор от упражнения в лабораторна среда.

За разлика от MOC курсовете, тренингите в SQL Master Academy са проектирани с няколко основни акцента:

 • Практически сценарии
 • Разделени са и са фокусирани към професионално направление, а не по продукт
 • Покриват няколко версии на продукта
 • Съдържат съвети и добри практики.

В SQL Master Academy всеки, който се занимава с SQL Server или работи в областта на Business Intelligence и Database Design, може да намери своя полезен тренинг и благодарение на него, да достигне до следващото ниво на своя професионализъм и експертна компетентност.

 

За кого е предназначена програмата?

 

В SQL Master Academy всеки, който се занимава с SQL Server или работи в областта на Business Intelligence и Database Design, може да намери своя полезен тренинг и благодарение на него да достигне до следващото ниво на своя професионализъм и експертна компетентност.

Разработчици, администратори, дизайнери на бази от данни, дори професионалисти от други области, които тепърва имат желание да влязат в ИТ бранша, могат да започнат от тук.

 

Трябва ли да имам някакъв опит в областта на SQL Server?

 

Не. Курсовете са проектирани за различни нива на познания и практически опит. Курсовете от серията Fundamentals не предполагат наличие на какъвто и да е опит, но желанието и амбицията са задължителни. За останалите тренинги обикновено има изисквания за опит или познания в областта на базите от данни и/или SQL Server.

 

Какви са нивата на обучение?

 

Обученията за Database Developers и Database Administrators са разделени на две нива – Fundamentals и Master.

SQL Server Fundamentals курсовете ви дават отлична основа за успешна кариера като администратор или разрабoтчик на бази данни. Практическата им насоченост, използването на сценарии от работната практика ще помогне, както на начинаещите, така и на по-опитните курсисти да опазват по-добре данните на своите организации, да реагират бързо и адекватно на всякакви проблеми, свързани с базите данни и да избягват следването на някои вредни митове и погрешни концепции в администрирането и разработката на базите данни.

Курсовете от серията SQL Server Mastering съдържат интензивни и сравнително сложни по отношение на техническото ниво модули, проектирани и предназначени за професионалисти в областта на SQL Server. Обученията включват

 • Солиден теоретичен материал, част от който идва директно от програмната група, разработваща SQL Server в Microsoft
 • Многобройни демонстрации от “кухнята” на SQL Server
 • Непубликувани тунинг техники за повишаване на производителността на SQL Server базираните информационни системи.

Останалите курсове от серията Deep Dive и BI предполагат известен опит и познания в областта на SQL Server и разглеждат специфични решения и теми.

 

Мога ли да разчитам на подготовка за изпит?

 

Да. Получавайки една сериозна теоретична и практическа подготовка и високо ниво на експертност по отношение технологията и продукта, вие можете да разчитате на SQL Master Academy за успешното преминаване през изпитната сертифкационната програма Microsoft Certified Professional.

 

Трябва ли да съм минал съответния Fundamentals курс, за да се запиша за Master ниво?

 

Не. В случай, че имате опит или работите в областта на SQL Server, не е необходимо задължително да сте посещавали Fundamentals тренинг, но това е най-добрия начин, да сте сигурни, че сте попълнили всички пропуски в подготовката си и сте готови за ниво Мaster. В случай, че имате съмнения, винаги можете да поискате от нас проверка на вашите познания и да се убедите в изискванията и нивото на Master курсовете.

 

Трябва ли да отстъствам от работа, за да посещавам курс?

 

Да. Присъствената форма на обучение изисква вашата концентрация и внимание 8 часа дневно, понякога и повече. Необходимо е да бъдете в залата от 9:00 до 17:00 ч., понякога може да се наложи да се доработват упражнения или задачи и след този час. В случай, че не можете да отделите това време някои от курсовете ни вече са досттъпни и в онлайн форма на обучение.

 

Какво представлява онлайн формата на обучение?

 

В SQL Master Academy предлагаме 2 форми на обучение за някои от курсовете - oнлайн и присъствана форма на обучение.

Онлайн формата на обучение включва слушане на модулите на запис (на български език) и правене на упражненията в специално подготвена за всеки участник виртуална среда, към която се дава достъп през VPN/RDP. Средата и модулите са достъпни за срок от 3 седмици така, че всеки сам може да планира графика си на обучение. Всеки участник може да ползва по време на тези 3 седмици (а и след това) консултации по email и в нашия офис след предварително уговорен час.

Всеки модул има контролни въпроси за проверка, а постигнатите резултати при лабораторните упражнения се документират и се дискутират с инструктора по време на консултациите.

 

Къде се провеждат обученията?

 

Обученията се провеждат в учебни зали в Бизнес център „Земята и хората“ на „Околовръстен път“ 27. Залите са оборудвани с всичко необходимо за провеждане на качествено обучение. Осигурен е и кетъринг по време на курса, има безплатен WiFi. Някои от курсовете можете да намерите и в програмата на нашите партньори ITCE и SolidQ.

 

Какво да направя, ако не съм сигурен кое обучение да избера и от къде да започна?

 

Потърсете ни!

 

Колко време преди датата на обучението е необходимо да резервирам своето място?

 

Колкото по-бързо толкова по-сигурно е, че ще можете да се включите в избраното от вас обучение.

 

Програмата предлага ли работа?

 

Да и Не. SQL Master Academy и консултантската фирма Инспирит са в процес на непрекъснато търсене на професионалисти в областта на SQL Server и BI. Но ние сме много критични по отношение на нивото на кандидатите и нашите очаквания и изискванията за работа при нас са изключително високи. Проектите, по които работим, както и тренингите, които предлагаме, са уникални и с доказано качество. В случай, че по време на обучението успеете да докажете вашето желание, енергичност и сте мотивирани да работите при нас, то ние ще се погрижим за това, знанията и уменията ви да бъдат на най-високото ниво, което отговаря на стандартите ни.

 

Не виждам дата за курс, в който искам да се запиша?

 

SQL Master Academy предлага голям брой обучения и не всички са включени в официалния ни график. Някои курсове се организират по-рядко от други и само при формиране на група. Затова в случай, че сте си харесали курс, за който няма определена дата, просто ни пишете.

 

Мога ли да ползвам някакви намаления?

 

Ние сме убедени в стойността на обученията, които предлагаме и цените на нашите курсове не се променят, както и по принцип не предлагаме намаления. Но като част от нашата социална политика и специално отношение към българските ни клиенти, предлагаме следните преференции:

 • Индивидуални програми за финансиране и разсрочено плащане за физически лица, валидни за българи, както и за членове на BG SQL User Group.

 

Какви курсове трябва да премина, ако искам да започна работа като junior DBA?

 

Подходящото и препоръчително обучение за вас e следната комбинация от курсове:

 • MS Windows and AD administration
 • SQL Server Administration Fundamentals

Тези два тренинга ще ви дадат солидна основа, много добро разбиране на технологията както и добър практически опит, за да можете уверено да започнете своята кариера. Можете да преминете и двата тренинга в присъствена, както и онлайн форма на обучение.

Тъй като ролята на DBA изисква обхватни познания в различни области на SQL Server, включва специфични задачи по анализ на код, писане на скриптове, то силно препоръчително е да планнирате и преминете и SQL Server Development Fundamentals.

 

Какви курсове трябва да премина, за да започна работа като DB Dev?

 

Подходящото и препоръчително обучение за вас e следната комбинация от курсове:

 • Fundamentals of Relational Database Design
 • SQL Server Development Fundamentals

Тези два тренинга ще ви дадат солидна основа, много добро разбиране на технологията както и добър практически опит, за да можете уверено да започнете своята кариера. Можете да преминете и двата тренинга в присъствена, както и онлайн форма на обучение.

 

В момента работя като (junior) DBA/DB Dev, искам да се усъвършенствам и да постигна ниво senior. Кои обучения са подходящи за мен?

 

В случай, че работите или имате познания и практически опит в областта на администрацията на SQL Server, то горещо ви препоръваме следните тренинги, които са в списъка на най-високо оценени обучения в SQL Master Academy:

 • Mastering SQL Server for Database Administrators
 • SQL Server Performance Tuning and Optimization

В случай, че работите или имате познания и практически опит в областта на проектиране и разработка на бази от данни и SQL Server, то горещо ви препоръваме следните тренинги,

 • Mastering SQL Server for Database Developers
 • SQL Server Performance Tuning and Optimization

Ако не сте убедени в нивото на познания или имате въпроси и колебания при избора си на обучение от ниво мастер пишете ни, Маги Наумова ще ви помогне!Какво казват за нас

Нагоре