Инспирит дарява лаптопи на столично училище

12 Лаптопа получиха деца и учители от столичното 67-мо ОУ Васил Друмев осигурени от консултантската компания Инспирит, част от която е и учебният център SQL Master Academy.

В последните 10 години училището работи предимно по програма за интеграция на ромски деца, като приоритетно се развиват музиката и спорта, но не само. Училището се стреми непрекъснато да предлага нови възможности за развитие на децата.

Именно това е и целта на Инспирит, да подкрепи училищното ръководство в тази посока, да му помогне да покажат нови хоризонти на учениците. Компютърът отдавна е част от ежедневието на малки и големи, а ползите му в образователния процес са безспорни.  Децата ще имат шанс да научат нови компютърни умения, ще могат да се докоснат до професиите на бъдещето.

„Ние сме убедени, че за училището това е много важно дарение, особено в тези години на пандемия от Covid 19 и нуждата на нашите ученици от компютърна техника за провеждане на обучение. Ние, учителската общност на училището сме убедени, че придобиването на знания и умения за работа с компютърна техника е бъдещето на все по-дигитализиращият се свят. Направеното дарение ще даде възможност на нашите ученици не само да придобиват учебни знания, но и да са конкурентни в бъдеще на пазара на труда.“ Галина Велинова – Христова Директор 67-мо ОУ

„За екипа ни е удоволствие, че можем да помогнем на тези деца и учители, да видим усмивките на лицата им и да направим живота им по-лесен! Убедени сме, че когато имат по-добри условия, ще могат да постигнат повече! В 67-мо бяхме наградени с топло посрещане, любопитни и будни детски очи и това ни убеди, че сме взели правилно решение!“ – Маргарита Наумова CEO Инспирит

Дарението беше направено лично от екипа на Инспирит, който посети училището и зарадва децата през тази учебна година. На срещата между екипа на Инспирит и децата, те проявиха изключителен интерес към професията на консултантите и задаваха десетки въпроси. Екипът се надява, че е запалил интереса на учениците по една по-различна професия, а учителите несъмнено ще им помогнат да продължат да се интересуват и развиват в тази област.