5 Tips & Tricks: Как да поддържам знанията си актуални и след преминаване на обучение?

Какво следва след като обучението ви приключи? Да, получили сте всички необходими знания и практическа подготовка, за да се впуснете в работата си, но технологиите са изключително динамични и за да бъдете в крак с развитието им се изисква непрекъснато усъвършенстване на знанията, информираността и ангажираността ви. Ако искате да останете конкурентоспособни и добре информирани в съвременния свят, важно е да се възползвате от всички ресурси, с които разполагате. Ето пет съвета, които ще ви помогнат да бъдете в крак с времето, след като  обучението ви приключи.

  1. БЛОГОВЕ

Възползвайте се от знанията и опита на специалисти, споделени в индивидуални и фирмени блогове. Ще можете да намерите полезна информация на различни теми в интересната за вас област. Освен това можете да проверите и събрания архив от постове, който ще ви позволи да наваксате пропуснатото. Не пропускайте да проверите техническия блог на SQL Master Academy – сигурни сме, че ще откриете полезна за вас информация и най-новото от Data Platform света:

2. УЕБИНАРИ

Уебинарите, особено напоследък, са изключително попупулярни и мрежата е залята от такива на всевъзможни теми. В тези кратки сесии, обикновено за около 60 минути, инструкторите показват конкретен проблем/решение на определена тема, участниците могат да научат много, да зададат въпросите си и да им се помогне при нужда. Така че, ако откриете уебинар на интересна за вас тема, не го пропускайте. SQL Master Academy често организира уебинари, в които инструкторите показват различни тънкости в Data Platform света. Информация за предстоящи такива можете да намерите във Facebook страницата на Академията: https://www.facebook.com/SqlMasterAcademy/, а записи от изминали уебинари тук: https://sqlmasteracademy.com/webinarspage/

3. ГРУПИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ И “NETWORKING”

Facebook групите са изключително добра възможност за получаване на нови знания и информация за всичко актуално. Участниците в групите са хора точно като вас – търсещи и споделящи своите знания, опит и практика. Ще откриете значителен ресурс за връзка с други хора, които са толкова заинтересовани и потопени в областта, колкото и вие. Плюс това можете да задавате въпроси, да получавате разяснения и често да намерите нови и вълнуващи нови гледни точки и информация. Има множество групи, от които можете да станете част, според областта, която ви е интересна. Отделете време, за да ги разгледате и да видите какво могат да ви предложат. Ето няколко предложения:

В областта на SQL Server:

В областта на PowerBI

4. СЪБИТИЯ

Събитията и конференциите събират на едно място множество експерти, които имат какво да ви кажат и знaнията и опита им ще са ви полезни. Срещата с хора, които споделят вашата страст и интереси също ще са ви от полза по ред причини. Ето няколко събития, които можете да посетите в идните месеци. Предвид обстановката, много от тях се провеждат онлайн, което има и своите плюсове и можете да се присъедините където и да се намирате.

  • SQL Saturday Sofia 2020 – 10-ти Октомври
  • SQL Saturday Plovdiv 2020 – 12-ти Декември
  • Azure BootCamp Bulgaria 2020 – 29-ти Август
  • AI BootCamp Bulgaria 2020 – 19 Ноември
  • SQL Server Discovery Day 2021

5. ОФИЦИАЛНИ САЙТОВЕ И НОВИНИ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА

Бъдете информирани за развитието на технологията, която използвате – важно е да знаете, да сте информирани и подготвени какво се случва сега и какво може да предстои. Периодично следете официалните сайтове и новини. Всички официални новини за:

Сега, когато приключите с обучението си, останалите възможности за разтеж са на една ръка разстояние. Успех в начинанията!