Как данните спасяват от фалит бизнеса в Норвегия по време на Covid-19 пандемията?

Разказва гост-лектор в предстоящо събитие на българската Azure Analytics потребителска група

Covid-19 пандемията поставя бизнеса в световен мащаб в режим на оцеляване. В Норвегия, най-голямата Асоциация за бизнес (NHO) се обръща към данните в опит да помогне на бизнеса да преодолее кризата.

Асоциацията организира събиране на данни от хиляди компании и използва тези данни, работейки в тясно сътрудничество с правителството на Норвегия за изготвяне на пакети за подкрепа и подпомагане избягването на фалит на членовете си.

Работата на асоциацията помага да се разберат и обяснят бизнес последиците от пандемията и е широко използвана както вътрешно, така и директно от правителството.

NHO използва Azure Data Platform, за да подготви данни от различни източници и да ги представи както чрез Power BI, така и чрез Datawrapper.

На предстоящо събитие на българкста Azure Analytic потребителска група, основана от Маргарита Наумова, ще гостува Helge Rege Gårdsvoll – BI Architect в NHO.

Той ще сподели с българската аудитория как са изградили платформата им за данни, как са събрали нови източници за данни, станали достъпни по време на пандемията и как всичко това е представено на бизнеса и използвано от правителството, както и някои любопитни факти около пандемията и нейния ефект в Норвегия.

„Когато се запознах с Helge и чух за това което правят, бях впечатлена, прозвуча в хармония с моите разбирания, че данните са цени когато са част от решения за анализи, които да помагат на хората и на компаниите. Вярвам, че са нужни добри примери пред българската технологична общност и бизнес. Затова поканих Helge да представи пред българската аудитория един такъв пример за data driven решения.“, споделя Маги Наумова, лидер и основател на Azure Analytics User Group BG

Датата е 02.02.23 (17:30 ЕЕТ), събитието е под формата на уебинар.

Безплатно, но с предварителна регистрация:
https://bit.ly/3ZEoNwB

Links to follow:

https://www.meetup.com/azure-analytics-user-group-bulgaria/

https://www.facebook.com/groups/425648082788893

htts://www.linkedin.com/groups/9235251/